Doneer

Search Website

Ramadan 2024 Arabic

Overschot

Bedrag dat u bezit, in euro ?
Berekend op de uitgerekende datum van uw Khums.
Het gelijkwaardige bedrag, in euro, aan vreemde valuta dat u bezit ?
Berekend op de uitgerekende datum van uw Khums.
Schulden aan u waarvan u verwacht dat ze worden terugbetaald ?
Neem dit niet mee als dit in voorgaande boekjaren is verantwoord.
Bezittingen in natura die niet voor levensonderhoud worden gebruikt ?
Dit omvat gebouwen, boerderijen, fabrieken, goederen, werktuigen en alle huishoudelijke artikelen of bezittingen die niet voor levensonderhoud worden gebruikt. Bereken deze tegen contante waarde als ze zijn verworven met een surplusinkomen waarover nog geen jaar is verstreken, en tegen kostprijs als ze zijn verworven met een surplusinkomen waarover een jaar is verstreken. Indien verworven met een combinatie van inkomsten, bereken deze dan tegen contante waarde ten opzichte van wat is verworven met een surplusinkomen waarover nog geen jaar is verstreken, en tegen kostprijs ten opzichte van wat is verworven met een surplusinkomen waarover een jaar is verstreken .
Financiële contributies ?
Dit omvat de verschuldigde premie (surqufliah), de verschuldigde vergoeding voor het gebruik van landbouwgronden die eigendom zijn van de staat, en de verschuldigde vergoeding voor de heropleving van gronden die zijn omheind en voorbereid voor bewoning. Bereken deze tegen contante waarde als ze zijn verworven met een surplusinkomen waarover nog geen jaar is verstreken, en tegen kostprijs als ze zijn verworven met een surplusinkomen waarover een jaar is verstreken. Indien verworven met een combinatie van inkomsten, bereken deze dan tegen contante waarde ten opzichte van wat is verworven met een surplusinkomen waarover nog geen jaar is verstreken, en tegen kostprijs ten opzichte van wat is verworven met een surplusinkomen waarover een jaar is verstreken .
Bedrag dat u vóór de vervaldatum van uw Khums heeft gebruikt ?
Dit is contant geld waarvoor khums moesten worden betaald vóór de vervaldatum van uw khums, en dat u al hebt uitgegeven (bijvoorbeeld: als dit het eerste jaar is, betaalt u khums, ondanks dat u in voorgaande jaren khums moest betalen)
Vervangbare items die je hebt gebruikt vóór de vervaldatum van je Khums ?
Dit zijn vervangbare items die vóór de vervaldatum van je khums aan khums waren onderworpen en die je al hebt gebruikt. Bereken deze op basis van de contante waarde. Onder vervangbare artikelen vallen artikelen die vrijelijk uitwisselbaar of vervangbaar zijn, geheel of gedeeltelijk, voor een ander artikel van vergelijkbare aard, zoals machines of in de fabriek geproduceerde stoffen.
Niet-vervangbare items die u vóór de vervaldatum van uw khums hebt gebruikt ?
Dit zijn niet-vervangbare items die vóór de vervaldatum van uw khums aan khums waren onderworpen en die u al hebt gebruikt. Bereken deze op basis van hun waarde op het moment van gebruik. Niet-fungibele items zijn unieke items, zoals unieke schilderijen, monumenten en unieke sieraden.
Bedrag dat u al heeft betaald met intentie van Sahm Al-Imam ?
Bedrag dat u met de intentie van Sahm Al-Imam heeft betaald vóór de vervaldatum van uw khums.
Bedrag dat u al heeft betaald met intentie van Sahm Al-Sada ?
Bedrag dat u met de intentie van Sahm Al-Sada vóór de vervaldatum van uw Khums heeft betaald.

Inhoudingen

Commerciële schulden ?
Voeg alle commerciële schulden toe die u nog aan anderen verschuldigd bent.
Resterende levensonderhoudsschulden die in het boekjaar zijn aangegaan ?
Inclusief schulden die in het boekjaar zijn geleend voor huisvesting (hypotheek), een auto etc. Voor de verantwoording van hypotheken verwijzen wij naar uitgebreidere regelingen.
Resterende levensonderhoudsschulden die in voorgaande boekjaren zijn opgenomen ?
Hieronder vallen ook de in het voorgaande boekjaar geleende schulden voor huisvesting (hypotheek), een auto etc. Het bezit (huis, auto etc.) moet nog in uw bezit zijn. Bereken alleen het bedrag dat u de afgelopen boekjaren niet van uw winst heeft afgetrokken. Voor de verantwoording van hypotheken verwijzen wij naar meer gedetailleerde regelgeving.
Bedrag dat u bezit en dat al aan khums is onderworpen ?
Berekend op de uitgerekende datum van uw Khums. Omvat het restant van de fondsen die in voorgaande jaren onder khums vielen en waarover u al khums hebt betaald.
Notitie
 1.  De vervaldatum van uw Khums is de eerste dag waarop u met uw baan of bedrijf bent begonnen. Als je gepensioneerd bent of geen werk hebt, kun je met een vertegenwoordiger van de marja’a een khums-vervaldatum overeenkomen, of afzonderlijke khums-jaren berekenen voor elke winst die je maakt, vanaf de datum waarop je die winst hebt gemaakt.
 2.  De khums van commerciële goederen en vastgoed(en) die bedoeld zijn om te verhandelen, moeten worden betaald in overeenstemming met hun huidige marktwaarde, zelfs als ze zijn gekocht met winst waarover een jaar is verstreken, tenzij de prijs waartegen ze zijn verstreken gekocht is hoger dan de huidige waarde.
 3.  Als uit de berekeningen blijkt dat het bedrag aan verschuldigde khums negatief is als gevolg van levensonderhoudsschulden, wordt het bedrag van de levensonderhoudsschuld berekend en uitgesloten dat gelijk is aan het bedrag aan khums dat verschuldigd is voor de rest van de post.
 4. Indien de levensonderhoudsschulden in het boekjaar volledig zijn afgelost, wordt dit bedrag uitgesloten van de winst.
 5.  Bezittingen die niet onderworpen zijn aan khums zijn:
  A. Bezittingen die eigendom zijn via erfenis:
  i. Contant geld
  ii. Vastgoed
  iii. Objecten die overdraagbaar zijn en dergelijke
  B. Bezittingen van de vrouw uit de bruidsschat (mahr):
  i. Contant geld
  ii. Gouden sieraden
  iii. Huismeubilair en dergelijke
  C. Bezittingen die worden gebruikt voor persoonlijke of familiale voorzieningen uit de winst van dat boekjaar:
  i. Thuis verblijf
  ii. Meubels en andere huishoudelijke artikelen
  iii. Tuinen die worden gebruikt voor ontspanning en om persoonlijk van hun fruit te profiteren
  iv. Persoonlijke of gezinsauto’s
  v. Dieren waarvan het huishouden profiteert, zoals een koe voor melk of een kip voor eieren
  D. Schulden van anderen waarvan u niet verwacht dat ze worden terugbetaald.
  e. Items gekocht via schulden die nog niet zijn terugbetaald.

Totaalbedrag onderworpen aan Khums 0

Khums Datum 0

Sahm al Imam moet worden betaald 0

Sahm al Sada moet worden betaald 0

E-mail mij het Khums-rapport
Doneer nu

ساهم معنا لنتمكن من مساعدة أكثر من ١٠٠،٠٠٠ طفلاً يتيماً يعانون من الفقر ببرامج الرعاية الصحية وتقديم الخدمات اللازمة لهم.

يمكن لتبرعاتكم في شهر رمضان هذا العام المساعدة في شمول أكثر من ١٠٠،٠٠٠ طفلا يتيماً ببرامج الرعاية الصحية المتكاملة. وتشمل هذهِ الرعاية تقديم الاستشارات الطبية وتوفير الأدوية والمستلزمات الضرورية وتعزيز الوعي الصحي لدى العوائل بهدف تحسين جودة حياتهم وتعزيز صحتهم بشكل مستدام.

استثمر شهر رمضان، وساهم في رعاية الاطفال اليتامى وعوائلهم صحياً.

العمليات الطبية اللازمة لإنقاذ حياة طفل يتيم

العمليات الطبية اللازمة لإنقاذ حياة طفل يتيم

 ٥٠٠  يورو يمكن أن تغطي تكلفة الخدمات الطبية لعلاج الأطفال اليتامى الذين يعانون من  أمراض خطيرة تهدد حياتهم مثل السرطان

العمليات الجراحية

العمليات الجراحية

 ٢٤٠ يورو يمكن أن تغطي تكلفة إجراء عملية جراحية لطفل يتيم

الأجهزة الطبية

الأجهزة الطبية

١٠٠ يورو يمكن ان تساهم في توفير الأجهزة الطبية اللازمة لأحبائنا من ذوي الاحتياجات الخاصة

العلاج وأدوية الطوارئ

العلاج وأدوية الطوارئ

٥٠ يورو يمكن ان تساهم في توفير العلاج والأدوية لطفل يتيم

هل تعلم؟

إن برامج الرعاية الصحية للأطفال اليتامى في مؤسسة العين تعمل على معالجة الأسباب الرئيسية للأمراض التي تُصيب الأطفال وتؤدي لوفاتهم في أفغانستان والعراق وغانا، بما في ذلك الإصابات والأمراض غير السارية (الامراض غير المعدية) مثل السرطان والأمراض التنفسية المزمنة وأمراض القلب والسكري.

تقديم الدعم الطبي اللازم للأطفال اليتامى الذين يعانون من الفقر

من خلال بناء وتجهيز العيادات الطبية في جميع أنحاء العراق، تساهم تبرعاتكم في توفير الخدمات الطبية المتخصصة للأطفال اليتامى الذين يعانون من الامراض الخطيرة والمزمنة التي تهدد حياتهم. كما تساهم تبرعاتكم في تغطية تكاليف العمليات الجراحية الصغيرة والكبيرة للأطفال اليتامى في العراق وأفغانستان وغانا.

في شهر رمضان، إرحم طفلٍ يتيم وأعنه على مواصلة الحياة بسلامة وآمان.

تأثير مؤسسة العين

بجهود الداعمين وتبرعاتهم، نُحَقِقُ اليوم رقماً مهماً في الأداءِ الصحي، إذ تابعنا اكثر من ١٠٠،٠٠٠ حالة صحية

تم معالجة أكثر من ١١٥،٠٠٠ حالة طبية حتى الآن.

تم إجراء أكثر من ٢،٥٠٠ عملية جراحية حتى الآن

تم تسجيل أكثر من ٣،٦٠٠ حالة تأهيل نفسي حتى الآن

طرق التبرع في شهر رمضان

تقدم مؤسسة العين العديد من الطرق المختلفة التي يمكنكم من خلالها تقديم تبرعاتكم في شهر رمضان ٢٠٢٤. انقر على أي من وسائل الدفع المناسبة أدناه لتقديم التبرعات:

ثِقْ في وصول تبرعك في شهر رمضان

نحن نعلم مدى قيمة وأهمية تبرعات شهر رمضان المبارك، ولهذا قامت مؤسسة العين بإنشاء نظام دقيق يعمل على معالجة التبرعات بسرعة وكفاءة وإيصالها إلى اليتامى المستحقين. كما تقوم مؤسسة العين بتزويدكم بالوصل النهائي وتعريفكم باخر المستجدات حول تبرعاتكم عبر النشرة الاخبارية ومنصات وسائل التواصل الاجتماعي.

 

الاستفسارات حول شهر رمضان

إذا كان لديكم أي أسئلة أو استفسارات عن جميع ما يتعلق بعملنا وعن ابواب التبرع، يمكنكم الاتصال بنا والحصول على دليل حول كيفية اختيار باب التبرع الأفضل لصدقاتكم.