Uitleg videobellen met een weeskind

Sponsor een kind! Sponsor een kind!

Als u bij Al-Ayn één of meerdere kinderen volledig sponsort heeft u de mogelijkheid om met het kind in contact te komen door met het kind te videobellen. Een unieke manier om het kind te leren kennen en echt zijn of haar verhaal te horen. We hebben een aantal regels opgesteld rondom het videobellen, die we graag met u delen.

Hoe gaat het videobellen in z'n werk?

U kunt met het weeskind dat u sponsort in gesprek komen als u één of meerdere volledige sponsorcontracten heeft (voor €68,- per maand). Wij hebben dit mogelijk gemaakt, omdat wij weten dat een sponsoring nog waardevoller voor u is als u een band heeft met het kind, maar ook voor het kind is de steun nog groter als duidelijk is wie hem of haar helpt.

Als u een sponsorcontract bent aangegaan kunt u een gesprek aanvragen via Stichting Al-Ayn door te bellen of te mailen naar sponsoring@alayn.be. Rechtstreeks contact met het weeskind, zonder tussenkomst van Al-Ayn is niet mogelijk. Op de afgesproken datum en tijd kunt u vervolgens videobellen, hierbij zal altijd iemand van Al-Ayn aanwezig zijn en indien nodig zal er een Arabische tolk aanwezig zijn.

Regels rondom videobellen?

Om het videogesprek in goede banen te leiden hebben we een aantal regels opgesteld:

  • U kunt één keer per jaar een gesprek aanvragen met uw weeskind.
  • Het gesprek duurt maximaal 30 minuten.
  • Houdt het videogesprek met een laptop, want een telefoon of tablet zorgt vaak voor slechte kwaliteit en onduidelijk beeld.
  • Bel met een stabiele internet verbinding. Als uw internet niet of niet goed werkt kan het gesprek niet doorgaan en wij kunnen niet zomaar een nieuwe afspraak inplannen.
  • Zorg dat uw camera werkt en dat u in een goed verlichte kamer zit. Zo kunt u goed kennis maken met het weeskind en ziet het weeskind zijn of haar sponsor ook goed.
  • Wees voorzichtig in het gesprek. Voor onze weeskinderen is het enorm spannend om een gesprek aan te gaan en de kinderen zijn vaak erg kwetsbaar, wees u hiervan bewust.

Wilt u een videogesprek aanvragen?

Wilt u graag in contact komen met uw weeskind? Dan kunt u een gesprek aanvragen door te mailen naar sponsoring@alayn.be of door te bellen naar  +31 70 737 03 18.

Welkom bij Stichting Al-Ayn België / Bienvenue sur Fondation Al-Ayn France

Nederlandse website

Nederlands
Nederlands