Iedereen verdient toch een toekomst?

Doneer Doneer

Over ons

Irak kent een verleden van oorlogen, die de bevolking rechtstreeks in het hart trof en nog steeds is het land niet stabiel. Onze stichting richt zich op Irakese weeskinderen. Want kinderen die de gruwelen van een oorlog mee gemaakt hebben en daardoor zelfs wees zijn geworden, verdienen alle zorg en aandacht die mogelijk is. Om die reden werd in 2006 de Irakese stichting Al-Ayn opgericht.

Van Irak naar de wereld

In 2011 kwamen er naast de stichting in Irak ook vestigingen in Zweden en Groot-Brittannië bij en sinds 2015 zetten we ons ook vanuit Nederland in voor onze kinderen. In totaal zijn er 14 vestigingen over de hele wereld. Vanuit al die landen zetten mensen zich in als vrijwilliger of donateur om Irakese kinderen weer een toekomst te geven.

De stichting De stichting
Feitje
Daarnaast zorgen we voor goede medische hulp en financiële stabiliteit.
Daarnaast zorgen we voor goede medische hulp en financiële stabiliteit.

Gezondheid, educatie en financiële steun

Veel weeskinderen in Irak hebben de meest heftige dingen meegemaakt en zij leven vaak in armoede. Wij helpen de kinderen bij het verwerken van de heftige gebeurtenissen die zij meegemaakt hebben en de verliezen die zij op zo’n jonge leeftijd hebben meegemaakt. Daarnaast zorgen we voor goede medische hulp en financiële stabiliteit. Vanuit die basis zorgen we dat kinderen toegang hebben tot onderwijs en zo een beter toekomst tegemoet kunnen gaan.

We zijn er nog lang niet

Ondanks dat we al zoveel weeskinderen hebben kunnen helpen zijn we er nog lang niet. Elke dag komen er nog weeskinderen bij en er heerst nog veel armoede in Irak. Al-Ayn heeft verschillende manieren ontwikkeld waarmee je kan helpen. Zo kun je doneren, een kind sponsoren, vrijwilliger worden of een religieuze schenking doen. Help ons ook nog meer kinderen een betere toekomst te geven!

Help jij ons ook? Help jij ons ook?

Welkom bij Stichting Al-Ayn België / Bienvenue sur Fondation Al-Ayn France

Nederlandse website

Nederlands
Nederlands