Deze kinderen kunnen dankzij donaties eindelijk naar school

Ons werk

Alle weeskinderen die binnenkomen bij Stichting Al-Ayn krijgen de begeleiding die zij verdienen. We kijken per kind wat hij of zij op dit moment het hardste nodig heeft en hoe wij het kind kunnen helpen aan een nieuwe toekomst. Dat doen we heel zorgvuldig en we richten ons op de essentiële hulp die het kind nodig heeft. We ondersteunen de kinderen en hun families op de volgende punten:

Financiën

 • Financieel – Wij ondersteunen de mensen die de zorg voor de weeskinderen op zich hebben genomen met een vast maandelijks bedrag. Daarnaast voorzien wij hen waar nodig van een toeslag voor bijvoorbeeld de huur, energiekosten of reiskosten.
 • Inboedel – Wij zorgen voor bedden, kasten en andere essentiële meubels die de kinderen nodig hebben.
 • Apparatuur – Wij zorgen dat de families of begeleiders van onze kinderen beschikken over de apparatuur die zij nodig hebben om te kunnen leven, zoals fornuizen, verwarming en koelkasten.
 • Kleding – Wij zorgen dat de kinderen schooluniformen hebben en daarnaast geven wij twee keer per jaar, twee volledige outfits. Van schoenen en sokken, tot broeken en shirts.
 • Huisvesting – We maken de huizen waar de weeskinderen in wonen weer bewoonbaar. Daarnaast bouwen we wooncomplexen voor de kinderen die niet meer terug kunnen naar hun eigen huis. De families die in goede huizen wonen ondersteunen we financieel, zodat zij niet op straat komen te staan.
 • Inkomsten – We helpen de families of verzorgers van de weeskinderen aan de juiste middelen om zelf een stabiel inkomen te vergaren. Door middel van scholing, apparatuur of een werkplaats. Dit doen wij altijd met als doel dat de families zichzelf kunnen onderhouden.

Gezondheid

 • Voeding – We zorgen dat de kinderen goed en gezond te eten krijgen, door de verzorgers van het kind te voorzien van uitgebreide voedselpakketten.
 • Medische zorg – Wij zorgen dat de kinderen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben. Hierin maken we geen uitzonderingen. Van een bezoekje aan de tandarts, tot zware chirurgische ingrepen, we zorgen altijd we voor de juiste medische hulp. Daarnaast zetten we eigen projecten op, waar kwaliteitszorg op één plek zit.
 • Psychische zorg – We helpen de kinderen bij het verwerken van de traumatische gebeurtenissen die zij meegemaakt hebben. Wij hebben daarnaast een eigen instituut opgericht waar alle Irakese kinderen met psychische problemen terecht kunnen. Kinderen met zware trauma’s worden zelfs opgenomen en behandeld door specialisten.

Scholing

 • Educatie – Wij zorgen dat de weeskinderen naar school kunnen. Daarbij horen ook schoolspullen zoals linialen, kleurpotloden, schriften en een schooltas. Ook heeft elk kind vanuit Al-Ayn een begeleider die de kinderen en hun verzorgers helpt bij mogelijke problemen. Zo zorgen we ervoor dat het kind een succesvolle schooltijd beleeft.
 • Bijscholing – Wij verzorgen cursussen en bijscholing. Loopt het kind bijvoorbeeld achter op het gebied van taal? Dan verzorgt Al-Ayn bijlessen. Ook verzorgen wij cursussen om de sociale kwaliteiten van de kinderen te verbeteren. Hierin bespreken we normen en waarden en verbeteren we de omgang met anderen.
 • Vaardigheden – Wij zorgen voor beroepsopleidingen voor kinderen die niet mee kunnen komen op school. Doordat het niveau van de lessen op Irakese scholen vrij hoog is, zijn er ook kinderen die buiten het systeem vallen en hun schooltijd niet afmaken. Voor deze kinderen hebben we beroepsopleidingen opgezet, waarmee ze meer praktische beroepen leren als kok, kapper of reparateur van elektrische apparaten.

Ontspanning

 • Uitstapjes – Wij verzorgen leuke uitjes voor de weeskinderen, om de problemen en trauma’s voor even te kunnen vergeten en gewoon weer kind te kunnen zijn. Hierbij regelen wij het vervoer en zorgen we voor afwisselende uitstapjes.
 • Evenementen – Wij organiseren feestjes en evenementen voor onze weeskinderen, zodat zij ook tijdens nationale feestdagen of aan het eind van het schooljaar mee kunnen delen in de vreugde. Daarnaast leren ze op deze evenementen lotgenoten kennen, hierdoor voelen zij zich verbonden en ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Jij kunt ook iets doen!

Wij kunnen onze weeskinderen alleen helpen dankzij donaties en de inzet van onze vrijwilligers. Stichting Al-Ayn heeft al 118.458 kinderen geholpen en momenteel helpen we 63.649 weeskinderen aan een nieuwe toekomst. Toch is dit nog niet genoeg, want Irak is nog steeds niet stabiel. Dagelijks komen er nieuwe weeskinderen bij die onze hulp keihard kunnen gebruiken. Helpt u ook?

U bepaalt zelf waar uw geld naartoe gaat

Bij Al-Ayn kunt u op een unieke manier doneren, want u bepaalt zelf waaraan, hoeveel en hoevaak u doneert. We willen graag open en transparant zijn, omdat het ons echt om de weeskinderen gaat. Heeft u geen voorkeur? Dan kijken wij waar uw geld op dit moment het hardste nodig is. Dus doneer nu en help de armoede in Irak te bestrijden.

– Het is tijd levens te veranderen!
Help nu mee! Help nu mee!

Welkom bij Stichting Al-Ayn België / Bienvenue sur Fondation Al-Ayn France

Nederlandse website

Nederlands
Nederlands