Geeft u onze weeskinderen de kans om naar school te gaan?

Doneer Doneer

De stichting

Stichting Al-Ayn is een onafhankelijke stichting, die als doel heeft weeskinderen in Irak te voorzien in hun levensbehoeften. Dit doen wij door middel van huisvesting, kleding, financiën, maar ook educatie en psychische hulp. Sinds de oprichting van Al-Ayn in 2006, hebben wij 118.458 weeskinderen die in armoede leven geholpen. Op dit moment helpen wij zo’n 75.000 weeskinderen in Irak.

Daar zijn we trots op, maar helaas is het nog niet genoeg. De oorlogen uit het verleden zijn nog steeds van grote invloed op de leefomstandigheden in Irak. Elke dag raken Irakese kinderen wees en duizenden kinderen kunnen onze hulp nog keihard gebruiken. Wij geloven dat elk kind, ongeacht waar hij of zij geboren wordt een toekomst verdient. Het is tijd levens te veranderen. Helpt u mee?

Waar wij voor staan

Stichting Al-Ayn helpt weeskinderen en bestrijdt op deze manier armoede. We willen hiermee een nieuwe toekomst creëren voor de weeskinderen, hun families en Irak. We ondersteunen onze weeskinderen op verschillende manieren:

  • Op het gebied van financiën. We voorzien de families met de juiste financiële ondersteuning en proberen ervoor te zorgen dat families op de lange termijn zichzelf kunnen onderhouden.
  • Op het gebied van gezondheid. We zorgen voor de juiste medische hulp voor elk individueel kind. Van tandarts tot chirurgie en van medicatie tot psychische hulp.
  • Op het gebied van educatie. We bouwen scholen waar nodig en zorgen dat de kinderen in schone kleding in de lessen verschijnen. De gehele schooltijd zorgen we ook voor de juiste begeleiding.
  • Op het gebied van huisvesting. Er is een groot gebrek aan goede huizen in Irak. Wij zorgen voor financiële steun, zodat families in goede huizen kunnen wonen en waar mogelijk bouwen wij nieuwe complexen.

 

Help ook mee! Help ook mee!

Welkom bij Stichting Al-Ayn België / Bienvenue sur Fondation Al-Ayn France

Nederlandse website

Nederlands
Nederlands